Aradul intră într-un proiect pilot de reducere a birocraţiei în administraţia locală

Este vorba despre proiectul pilot “Digitax“.

Platorma va fi testată iniţial de către angajaţii primăriei, iar din ianuarie 2018 va fi accesibilă cetăţenilor.

Interfața Digitax este asemănătoare WhatsApp-ului sau Facebook-ului şi permite funcţionarilor să schimbe documente atât între ei, cât şi cu cetăţenii.

Totodată, facilitează comunicarea directă a cetăţeanului cu funcţionarul fară a fi necesară deplasarea la sediul instituţiei.

Totodată, există şi funcţia de notificări care anunţă contribuabilul de fiecare dată când trebuie să plătească o taxă, astfel încât să fie evitate penalizările.

Primul modul Digitax lansat este cel al Direcţiei Venituri.

Aradul a făcut paşi concreţi în direcţia digitalizării acestui domeniu, odată cu introducerea sistemului online de plată a taxelor şi impozitelor locale.

Sistemul lansat în 2009 a cunoscut o creştere constantă a numărului de utilizatori: de la 1000 în primul an, la peste 7500 anul trecut.

Programul Digitax pe de o parte va reduce cheltuielile instituțiilor publice cu infrastructura hardware, va reduce volumul de muncă al funcţionarilor şi va permite soluţionare într-un timp mai scurt a solicitărilor contribuabililor.

Şi tot anul viitor Digitax va lansa şi alte module pentru direcţiile: Urbanism, Asistenţă Socială şi Poliţia Locală.

Platforma urmează să fie implementată în perioada octombrie – decembrie 2017 în Arad, Sectoarele Bucureştiului, Ploieşti, Iaşi, Piatra Neamţ.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Arad

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare