Arădenii au de recuperat bani de la Primărie după ce au plătit mai mult decât era cazul

Arădenii care au dorit să fie printre primii care şi-au plătit impozitele s-au trezit că au plătit mai mult decât era cazul.

Aşa că primăria îi cheamă acum să-şi recupereze diferenţa plătită în plus sau aceasta va rămâne sumă în avans pentru 2019. 

Circa 1650 de arădeni au de recuperat bani de la Primărie după ce au plătit taxele şi impozitele pe clădirile rezidenţiale majorate cu 25%, iar pe terenuri cu 5%, înainte ca primăria să ia decizia de a anula majorările.

Chiar dacă oficial, taxele şi impozitele se pot plăti în Arad începând cu data de 15 ianuarie, primăria a anunţat că încasări s-au făcut încă din 8 ianuarie.

Practic, dacă oamenii au mers să plătească, direcţia venituri le-a luat banii şi cu această ocazie s-a verificat şi cum funcţionează programul informaţic aferent.

La fel şi cei care au achitat online au putut plăti mai repede de 15 ianuarie.

În aceea perioadă însă, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, nu anunţase încă intenţia primăriei de a anula majorările, aşa că oamenii au plătit conform hotărârii de consiliul local aprobată în dembrie, care cuprindea majorările.

Tocmai pentru a evita asemenea complicaţii, chiar dacă anularea s-a votat abia pe data de 17 ianaurie, primăria a încasat impozitele mai mici încă din 15.

În aceste condiţii, Direcţia Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad a anunţat contribuabilii că în cazul în care au achitat mai mult pot cere, printr-un formular tip, restituirea banilor sau pot opta pentru compensarea din oficiu cu debitele pentru anul 2019.

După anularea majorărilor, la Arad taxele şi impozitele sunt la nivelul anului 2015.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS