Confidenţialitate

Arad: Zeci de câini, ținuți în condiții greu de imaginat, au fost eliberați | VIDEO

50 de câini ţinuţi în condiții proaste la o fostă fermă de lângă oraşul Pâncota, din Arad, au fost eliberaţi de poliţişti și jandarmi, ca urmare a unui apel făcut de o asociaţie de protecţie a animalelor.

Unii câini sunt slăbiţi şi răniţi.

Polițiștii au intervenit după ce reprezentanta unei asociații de protecția animalelor, First Hope Animal Rescue, a sunat la 112, reclamând că zeci de câini sunt ţinuţi în condiţii necorespunzătoare în curtea şi în clădirile abandonate ale unei foste ferme.

Ferma este proprietate a unui bărbat, care a dat-o în chirie femeii. Construcţiile, deşi aflate lângă oraşul Pâncota, se află pe teritoriul administrativ al comunei Şiria.

Femeia care ţinea animalele nu avea autorizaţii sau documente pentru activităţi de acest fel.

Femeia de 48 de ani a fost amendată cu 500 de lei, iar polițiștii fac cercetări pentru a se stabili dacă este vorba și de comiterea vreunei infracțiuni.

Poliţiştii urmează să stabilească cu ce intenţie păstra femeia câinii, aceasta riscând să fie acuzată de rele tratamente aplicate animalelor sau cruzimi faţă de animale.

Reprezentanta asociaţiei de protecție a animalelor, Iasmina Moţ, a scris pe contul ei de Facebook că, în primăvara anului trecut, a mai luat 75 de câini ţinuţi de aceeaşi femeie într-un alt loc din judeţ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

  • Ciprian Boiţiu

Foto: Facebook/Iasmina Mot