Confidenţialitate

Arad: Cu platformă de predare pe internet din 2013, un liceu arată cum se poate face școală online | AUDIO

În timp ce școala online este o provocare pentru multi elevi și profesori, un liceu din Arad vine cu un exemplu de bune practici.

A cumpărat o platformă de predare pe internet din 2013, iar acum au acces la ea toți elevii.

Directorul Colegiului Național “Elena Ghiba Birta”, Eugenia Groșan:

„Noi suntem acomodați cu învățarea online nu de acum, de mai multă vreme. Am avut chiar cu mult timp înainte de începerea reabilitării școlii noastre wireless în toată școala și atunci deja se lucra interactiv cu copiii. Platforma o avem din anul 2013, unii colegi au lucrat încă de atunci, iar acum absolut toți colegii știu să lucreze pe platformă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din această vară, conducerea colegiului a cumparat 37 de tablete grafice pentru învățători și profesorii de știinte, care îi ajută să predea ca pe o tablă virtuală. Sunt utile în special la clasele mici, unde se învață scrisul de mână.

Gavril Marinescu, informaticianul colegiului: „Noi le-am propus în bugetul școlii achiziționarea acestor tablete și am căutat după ele pentru că nu am reușit să găsim aici la noi. Mi-am dat seama ce lipsește într-un învățământ online, faptul de a nu pierde scrierea de mână și să se poată scrie de mână electronic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ovidiu Vărșăndan este elev la Colegiul Național Elena Ghiba Birta: „E o atmosferă mai relaxată dar, în același timp, ce facem noi online nu diferă de ce făceam la clasă, sunt aceleași standarde de predare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.