Confidenţialitate

Arad: Un camion încărcat cu tone de deșeuri a fost întors la graniță | AUDIO

Tone de electrocasnice, biciclete şi trotinete care au fost declarate la frontieră ca fiind noi s-au dovedit a fi în realitate deșeuri, așa că autoritățile nu au permis accesul transportului in România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un camion s-a prezentat pe sensul de intrare din cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2 autostradă, încărcat cu 12 tone de produse aduse din mai multe țări din vestul Europei.

Transportul era compus, între altele, din 200 de biciclete, 50 de trotinete electrice, 50 de aspiratoare, 20 de frigidere, 20 de maşini de spălat, 10 televizoare, 100 de combine muzicale şi cauciucuri.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Arad, Viorica Graur, spune că întreaga marfă reprezenta doar lucruri ‘nou-nouţe’ după opinia transportatorului, opinia acestuia nefiind însa împărtăşită de comisarii Gărzii de Mediu şi de polițiștii de frontieră, care, in urma controlului, au constatat că întreaga marfă este deşeu.

Destinatarul transportului era o persoană fizică din judeţul Prahova. Autoritățile nu au permis accesul camionului în România.

Recent, tot pe granița de vest, autoritățile nu au permis accesul în România al unui camion, care în acte era încărcat cu ajutoare umanitare, dar, care în realitate erau însă deșeuri.

În ultima perioadă, numărul transporturilor cu deșeuri care se încearcă să fie introduse în România ilegal este tot mai mare. Acestea sunt întoarse de autorități din România în țările din care au plecat.

Sursa foto: Shutterstock