Confidenţialitate

Arad: Trupul neînsuflețit al unui copil, descoperit pe un câmp. Ar fi vorba despre un minor dispărut în ianuarie

Apar primele rezultate ale anchetei de la Arad după descoperirea cadavrului unui copil descoperit pe un câmp. Din primele informații ar fi vorba despre copilul de 7 ani care a dispărut în cursul lunii ianuarie.

Procurorii spun că părinţii copilului i-au recunoscut hainele, însă indentitatea va fi confirmată definitiv printr-o expertiză ADN care va fi realizată la Bucureşti în aceste zile.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, Răzvan Plic, a declarat că îmbrăcămintea de pe cadavrul copilului găsit, în weekend, între localităţile Mişca şi Vânători aparţinea lui Sebastian Corbei, fiind recunoscută de către părinţii acestuia.

Cu toate acestea, trebuie făcută expertiza ADN pentru confirmarea identităţii, iar pentru asta au fost prelevate deja probe biologice ce vor fi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti. Din primele constatări medico-legale nu rezultă că pe corpul victimei ar fi existat urme de violenţă, a mai declarat procurorul Răzvan Plic.

Dispărut pe data de 9 ianuarie, copilul a fost căutat săptămâni la rând de sute de pompieri, jandarmi, polițiști și voluntari, cu cu câini de urmă, cu drone și un elicopter al MAI, dar fără niciun rezultat.

Deși copilul cunoștea zona foarte bine, în ziua dispariției, s-au lăsat ceața și frigul, iar acesta ar fi putut pierde drumul spre casă. Inclusiv în zona tufei de mărăcini în care a fost găsit cadavrul au fost făcute căutări încă din prima seară.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu