ARAD: TIR sârbesc plin cu ţigări de contrabandă de 3 milioane lei, confiscat

Un TIR încărcat cu 600 de baxuri de ţigări decontrabandă, în valoare de circa 3 milioane de lei, a fost confiscat, vineri, cu tot cu ţigări de către poliţiştii din Arad.

Ţigările urmau să ajungă pe piaţa neagră din vestul României. Şoferul, un cetăţean sârb, a fost reţinut.

Camionul cu semiremorcă, ce are numere de Serbia, era staţionat într-o parcare de la marginea DN 79 Arad-Oradea, în zona oraşului Chişineu-Criş din judeţul Arad.

În acest caz, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au desfăşurat investigaţii încă din cursul lunii februarie.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice Arad, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au depistat camionul plin cu ţigări vineri dimineaţă.

Şoferul TIR-ului, cetăţean sârb, de 38 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Cele 600 de baxuri, care conţin 6 milioane de ţigarete netimbrate, în valoare de circa 3 milioane de lei, au fost confiscate, iar camionul a fost indisponibilizat.

Totodată, 500 de pachete cu ţigări decontrabandă, în valoare de peste 6.200 lei, trimise prin colet cu un autocar ce efectua transport pe ruta România – Spania au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la Turnu, din judeţul Arad, în remorca de bagaje a autocarului.

 

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihalea Leş, ca urmare controlului amănunţit, în remorca de bagaje a autocarului, în interiorul unui colet, s-au găsit cele 500 pachete de ţigări.

Conducătorul autocarului a declarat că nu ştia că în interiorul coletului sunt ţigări şi nu haine aşa cum prevede avizul de însoţire.

Bărbatul a mai spus că bunurile aparţin unui cetăţean român din judeţul Giurgiu, care le-a trimis unui conaţional sub forma de colet, cu destinaţia Malaga.

Ţigările în valoare de 6.250 lei au fost confiscate, iar ancheta vizează săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă asimilată.

La acţiuni au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Arad.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS