Confidenţialitate

ARAD: SRI exclude, din primele cercetări, atentatul terorist în cazul exploziei care a omorât un bărbat

Un bărbat a decedat la Arad, după ce mașina în care se afla a explodat. Este vorba despre un om de afaceri din Arad.

Totul s-a întâmplat în parcarea unui hipermaket, imediat după ora 7 dimineața.

Serviciul Român de Informaţii realizează, împreună cu specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică, expertiza pirotehnică în urma exploziei de la Arad, iar primele cercetări demarate exclud ipoteza unui atentat terorist.

Potrivit SRI, urmează a fi analizate în laborator probe de la faţa locului.

Totul s-a întâmplat în parcarea unui hipermaket (PROFI) din cartierul Aurel Vlaicu, imediat după ora 7. Bărbatul care a decedat avea 66 de ani și era un cunoscut om de afaceri din Arad, Ioan Crișan, fostul socru al deputatului PNL, Sergiu Bîlcea.

Ioan Crișan a parcurs câțiva metri cu mașina, după care s-a declanașat explozia. A urmat apoi un puternic incendiu, iar bărbatul a fost pur și simplu carbonizat.

Explozia, care s-a auzit la câteva străzi distanță, a avariat alte 3 mașini și a spart geamurile unui apartament din apropiere.

Polițiștii au început imediat o anchetă.

Conducerea Poliției Române a dispus trimiterea de îndată la Arad a unor criminaliști și specialiști în criminalitate organizată și explozivi dincadrul Inspectoratului General al Poliției Române, coordonați decătre adjunctul directorului Direcției de Investigații Criminale, comisar-șef de Cristian GHEORGHE.

Pompierii și polițiștii continuă cercetările în acest caz.