Confidenţialitate

Arad: Polițist reținut pentru tentativă de omor în cazul sportivului Alex Băltean

Un agent de la Poliția Rutieră Arad a fost reținut pentru 24 de ore, sâmbătă seară, pentru că l-ar fi bătut pe sportivul de 23 de ani care a fost internat în comă la un spital din Timișoara.

Procurorii susțin că între ei a izbucnit un conflict spontan, în urma consumului de alcool.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, sâmbătă seară, în urma unor audieri, reținerea pentru 24 de ore a agentului Claudiu Dărăbuț, de la Poliția Rutieră Arad, care ar fi autorul agresiunii asupra sportivului Alex Băltean.

Procurorii spun că polițistul a recunoscut că a avut o altercație cu sportivul, ambii fiind sub influența alcoolului. Cei doi nu se cunoșteau, dar sportivul cunoștea persoane din anturajul polițistului, care se aflau împreună cu agentul într-un local din centrul Aradului. Conflictul a izbucnit când Băltean a mers la masa acestora.

Procurorii spun că polițistul era în timpul liber în momentul comiterii faptei. Agentul este cercetat pentru tentativă de omor, iar duminică procurorii vor decide dacă va fi prezentat judecătorilor pentru arestare preventivă sau dacă va fi cercetat în stare de libertate.

Sportivul a suferit o fractură craniană și a fost transportat la Spitalul Județean Arad, de unde a fost transferat imediat, în stare de comă, la un spital din Timișoara.