Confidenţialitate

Arad: Polițist bănuit de implicare în furtul a 300.000 € din seiful unei femei, reținut

Un polițist din județul Arad a fost reținut după ce ar fi participat la un furt dintr-un seif din orașul Pâncota, în cursul lunii noiembrie 2020.

Practic, acesta a stat de pază în timpul jafului de 300.000 de euro, când doi bărbați au intrat în casă peste o femeie în vârstă de 87 de ani.

Purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga:

Au avut loc percheziții domiciliare, la imobilele a patru bărbați din municipiul Arad și comuna Șiria. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre cei în cauză, au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Cei 4 suspecți, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, vor fi propuși pentru arest preventiv.

Polițistul implicat în furt a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, dacă față de el se va lua o măsură preventivă prevăzute de Codul de procedură penală.