Confidenţialitate

Arad: Percheziții la Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Clinic de Ugență

Din primele informații, anchetatorii investighează posibile nereguli în privința achizițiilor de materiale de protecție pentru COVID-19 dar și în ceea ce privește efectuarea testelor pentru depistarea infectărilor.

Directorul D.S.P. Arad, doctorul Horea Timiș, recunoștea în cursul lunii august, că din cauza unor lacune legislative din perioada stării de urgență, mai mulți angajați au fost audiați, relatează corespondentul Europa FM.

În linii mari, ar fi vorba despre activităţi şi decizii luate în perioada pandemiei, cum ar fi semnarea unor contracte de servicii în afara bazei legale, dar care ar fi fost necesare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Horea Timiş mai spune că măsurile luate au salvat situaţia din acel moment.

Directorul D.S.P. Arad, doctorul Horea Timiș, consideră că în atenția procurorilor ar fi putut ajunge și testele P.C.R. care au fost făcute în afara definiţiei de caz, dar care au dus la evitarea răspândirea virusului pentru că au identificat pesoane pozitive care intrau în contact cu grupuri mari de oameni pe care i-ar fi putut contamina.