ARAD: O camionetă a luat foc în trafic, pe DN7, afectând circulaţia

O camionetă care transporta băuturi răcoritoare a luat foc în trafic, vineri după-amiază, pe DN7, în localitatea arădeană Păuliş, arzând în totalitate până la sosirea pompierilor, iar traficul a fost restricţionat din cauza incendiului şi pe timpul intervenţiei pentru stingerea flăcărilor.

Incendiul a cuprins o camionetă în localitatea arădeană Păuliş, pe DN7, şoferul şi însoţitorul său reuşind să iasă la timp din maşina, astfel că nu au fost răniţi.

Potrivit martorilor, flăcările au izbucnit în compartimentul de marfă şi s-au extins rapid, partea din spate a camionetei fiind acoperită cu o prelată. Şoferul şi ceilalţi martori din trafic nu au putut interveni cu stingătoare, din cauza flăcărilor mari.

Vehiculul transporta apă minerală, suc şi bere, dar marfa a fost distrusă, camioneta arzând în întregime.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit produs la instalaţia de climatizare din compartimentul de marfă.

Pleşca a precizat că în localitatea Păuliş nu există maşină de intervenţie la incendii, fiind trimisă una de la Arad. Din cauza distanţei de aproximativ 25 de kilometri, intervenţia a fost tardivă, iar camioneta a ars complet.

Traficul rutier pe DN7 a fost afectat aproximativ o oră atât din cauza incendiului cât şi pentru a se asigura spaţiu intervenţiei maşinilor de stingere ale pompierilor. Poliţiştii au închis o bandă, circulându-se alternativ în ambele sensuri pe singura bandă rămasă liberă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS