Confidenţialitate

ARAD: Militar american, care însoţea un convoi militar, s-a curentat la Curtici

Un militar american s-a curentat, marţi, în Gara Curtici, de la graniţa cu Ungaria, în momentul în care a urcat pe un vagon dintr-o garnitură ce transportă tehnică militară, convoiul părăsind România după aplicaţii NATO care au avut loc recent.

Militarul are arsuri de gradul II şi ar urma să fie transferat la un spital din Germania.

Potrivit unor surse medicale, un militar american a fost adus în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce s-a curentat.

Militarul însoţea un convoi cu tehnică de război transportată pe calea ferată, ce urma să părăsească România în urma aplicaţiilor NATO recente.

Conform surselor, în Gara Curtici, aflată la graniţa cu Ungaria, militarul ar fi urcat pe unul dintre vagoanele în care erau încărcate echipamente, iar pentru că deasupra sunt liniile de înaltă tensiune, s-a format un arc electric ce l-a curentat.

Militarul a fost preluat de SMURD şi a primit îngrijiri medicale la spitalul din Arad, unde medicii au constatat că are arsuri de gradul II, pe 80 la sută din suprafaţa corpului.

Rănitul ar urma să fie transferat la un spital din Germania, fiind anunţată Ambasada SUA pentru realizarea formalităţilor necesare. Medicii urmează să decidă momentul în care se va face transferul, în funcţie de evoluţia stării pacientului.

În ultimele zile, mai multe convoaie militare au traversau judeţul Arad, atât pe cale rutieră cât şi pe cale feroviară. Militarii părăsesc România cu tehnica de război folosită în timpul recentelor aplicaţii NATO.