Confidenţialitate

Arad: Mai multe centre de informare turistică nefolosite vor fi transformate în grădinițe și dispensare | AUDIO

Mai multe centre de informare turistică din Arad, care stau nefolosite de ani de zile, vor fi transformate în grădinițe și dispensare. Construite din bani europeni, peste 3 milioane de euro, acestea au fost prost gândite și poziționate în comunități unde nu există obiective turistice de promovat, spune directorul de comunicare al Consiliului Județean, Andrei Ando:

”Centrele au fost folosite în cu totul alte scopuri, unii angajați au avut în fișa postului activități care nici măcar tangențial nu duceau spre promovarea turistică”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unele primării au accesat proiectul cu intenţia declarată de a susţine în centre o activitate formală timp de cinci ani, după care acestea să îşi schimbe destinaţia, ceea ce acum se şi întâmplă de exemplu în comuna Vladimirescu. Primarul Mihai Mag spune că, deși există obiective turistice, jumătate din centrul de promovare poate fi folosit pentru copii.

”Noi avem un număr de 7 obiective turistice cu care am participat pentru a obține finanțarea în vederea construirii acelui centru, o parte din clădirea centrului de informare turistică o punem la dispoziția căminului cultural, vom crea un centru destinat copiilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu, a stat de vorbă și cu primarul din Păuliș, Ioan Turcin. Acesta spune că nu există motive deocamdată pentru a schimba destinația centrului turistic existent.

”Avem câteva zone deosebit de frumoase. Centrul turistic poate nu și-a făcut treaba așa cum ar fi trebuit.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

La Arad exista aproape 30 de centre de informare turistică în 16 localități

 

Ciprian Boițiu