Confidenţialitate

Arad: Incidență de peste 10 cazuri de Covid la mia de locuitori în comuna Șiștarovăț

O comună din județul Arad a ajuns la o incidență de peste 10 cazuri de coronavirus la mia de locuitori după ce au fost depistate patru îmbolnăviri cu Sars-Cov-2. În luna septembrie, aceasta avea cea mai mare incidență din țară: peste 52 la mia de locuitori.

Comuna Șiștarovăț, care se află în sudul județului, la 43 de kilometri de Arad, are cea mai mare rată de infectare din județ, de 10,36 cazuri la 1.000 de locuitori, ca urmare a faptului că are populație mică, doar 386 de locuitori.  Așa că și doar 4 persoane bolnave cauzează rata de infectare mare.

Mai mult, cazurile sunt la un centru pentru persoanele cu dizabilități neuropsihice, unde pacienții și angajații care nu s-au vaccinat sunt testați în fiecare săptămână.

La celălalt capăt al clasamentului, cea mai bună situație are loc în orașul Sântana, unde cea mai recentă incidență este de 0,06 cazuri. În municipiul Arad incidența este de 0,41cazuri la 1.000 delocuitori.

Din cele 78 de unități teritorial-administrative din județul Arad, 1 se mai află în zona roșie, 4 sunt în zona galbenă, iar 73 sunt în zona verde.

În aceste condiții, peste 99 la sută dintre elevii din județ merg fizic la școală, iar dintre cei care fac cursuri online unii sunt în această situația nu din cauza COVID, ci din cauza faptului că în școli au loc lucrări de reparații.