Arad: Incendiu la etajul unui bloc de locatari

Un apartament de la etajul al doilea al unui bloc de locatari, de pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad, a fost cuprins de flăcări, miercuri după amiază.

Câteva zeci de locuitori care se aflau în interiorul blocului, s-au autoevacuat din clădire.

La fața locului s-a intervenit cu autospeciala de stingere a Detaşamentului Arad şi cu sprijinul unei ambulanţe a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad.

„În momentul sosirii echipajului de intervenţie, incendiul era violent, cu degajări mari de fum, se manifesta în una din cele patru camere ale locuinţei datorită prezenţei materialului combustibil din abundenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Un bărbat de 28 de ani, care se afla în apartament, a suferit intoxicaţii cu fum, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru investigaţii medicale.

După circa 40 de minute, incendiul a fost lichidat, însă au ars toate bunurile din încăperea incendiată şi, de asemenea, au fost degradate de fum şi apă şi celelate trei camere.

„Cauza probabilă a incendiului a fost un scurt circuit electric, mai multe aparate electrice fiind băgate într-o priză care a fost suprasolicitată”, a mai spus căpitanul George Pleşca.

Pompierii atenţionează populaţia ca să folosească reţele de curent electric la capacitatea la care acestea au fost proiectate, în caz contrar putând genera pagube considerabile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS