Arad: Iepuraşii de la Târgul de Paște au fost ucişi peste noapte de câinii vagabonzi

Câţiva iepuraşi care au fost puşi în faţa Primăriei Arad în preajma sărbătorilor de Paște au fost găsiţi morţi, miercuri, iar un martor a postat fotografii pe Facebook, afirmând că iepuraşii au fost atacaţi de câini vagabonzi, în cursul nopţii, pentru că nu ar fi fost păziţi.

Primăria Arad şi Centrul Municipal de Cultură au orgaizat, în perioada 6 – 18 aprilie, Târgul de Primăvară, în faţa Primăriei, unde au fost instalate căsuţe pentru comercianţi, dar şi un ţarc cu iepuraşi, pentru a fi admiraţi de către copii în preajma sărbătorilor.

Miercuri dimineaţă, iepuraşii au fost găsiţi morţi, iar un martor a postat pe Facebook fotografii, afirmând că au fost lăsaţi să îngheţe de frig şi să fie atacaţi de câini.

”Trebuie să vadă lumea şi partea rea, nu doar cea bună a acestei idei, de a aduce iepuraşii în faţa primăriei! Inadmisibil aşa ceva! Înţelegem că s-au făcut amenajări pentru sărbătorile pascale cu toate decoraţiunile, dar până la bietele animăluţe! Sunt nişte fiinţe înocente, de ce trebuie să stea în faţa primăriei în ploaie? Pe lângă faptul că sunt maltrataţi de copii (în sensul că sunt mângâiaţi zilnic de sute de ori), acum noaptea în jurul orei 4:00 eram în trecere pe acolo şi am zărit iepuraşi. Ghiciţi ce? Erau încolţiţi de patru câini ai străzii care lătrau la ei. Am mers acolo şi am alungat câinii, dar din păcate câinii au sărit peste gardul care proteja iepuraşii”, a scris arădeanul Florian Lile.

Tânărul susţine că erau opt iepuraşi, iar ”doi erau înghesuiţi într-un colţ, speriaţi, unul era muşcat de coloana vertebrală, nemaiputându-se deplasa, iar cinci erau omorâţi de câinii străzii”.

Reprezentanţii Prmăriei nu au comentat situaţia.

Iepuraşii fuseseră închiriaţi pentru târg de la o persoană fizică, iar cadavrele au fost ridicate miercuri la solicitarea

Foto: Florian Lile, Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS