ARAD: Furt de la un bancomat care a fost aruncat în aer VIDEO

Persoanele care au provocat o explozie la un bancomat din municipiul Arad au reuşit să sustragă din aparat trei casete metalice cu bani, însă valoarea prejudiciului nu a fost, deocamdată, stabilită.

Incidentul a avut loc în cursul nopții de duminică spre luni, iar Poliția a deschis dosar pentru furt calificat.

Pompierii din Arad au fost alertaţi la 112 despre faptul că un incendiu a izbucnit un bancomat situat în vecinătatea pieţei din cartierul Alfa – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Cei care au sunat sunt angajaţii firmei de pază care asigură securitatea aparatului, iar locatarii unor blocuri din zonă au relatat că au auzit şi zgomotul unei explozii.

Conform purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, la momentul sosirii unui echipaj de pompieri, peretele din gips-carton care acoperea bancomatul ardea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Speriați de vecinii treziți, suspecții au scăpat pe jos o cutie cu bani, iar ca urmare a exploziei în jurul bancomatului era plin de bancnote.

Localnicii se plâng că strada pe care s-a comis furtul nu are iluminat public și că le este teamă să treacă pe acolo după închiderea supermachetului pentru că este foarte întuneric.

Polițiștii și procurorii îi caută acum pe suspecți. În acest moment, anchetatorii fac cercetări pentru furt calificat.

Pompierii nu se pot pronunța deocamdată ce materiale au fost folosite.

Poliţiştii aflaţi luni dimineaţă la locul incidentului verifică imagini surprinse de camerele de supraveghere şi urmează să stabilească valoarea prejudiciului, fiind efectuate cercetări pentru furt calificat.

În decembrie anul trecut, mai multe persoane au aruncat în aer un bancomat din Brașov, aflat la parterul unui bloc.

Hoții – care au furat atunci 160.000 de lei – au folosit butelii cu gaz ca să provoace explozia.

Iar la sfârșitul lunii noiembrie doi hoţi au încercat să fure un bancomat din Bolintin Vale, județul Giurgiu, folosind o butelie cu gaz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS