Confidenţialitate

Arad: Funcționarii a peste jumătate din primăriile din județ, în grevă de avertisment. Sindicaliștii reclamă că primesc cu 1.000 de lei mai puțin decât au dreptul | AUDIO

Mai mult de jumătate din comunele din județul Arad vor avea activitatea afectatată, miercuri, în data de 31 ianuarie, între orele 11:00-13:00, când funcționarii sindicaliști sunt în grevă de avertisment. Sindicaliștii spun că nu vor majorări salariale, ci doar să le fie actualizate salariile, nemulțumiți că de 5 ani acestea le sunt blocate. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii din 36 din cele 68 de primării de comune din județul Arad au semnat pentru greva de avertisment. Salariile le sunt raportate la salariul minim pe țară, care a fost majorat treptat, însă funcționarii spun că salariile lor nu au mai fost actualizate.

Liderul sindicatului SCOR din Primăria comunei Vinga, Corina Trif, unde 22 de persoane au semnat pentru protest:

„În fiecare an se mărește salariul minim pe economie, or noi suntem blocați de cinci ani”

„Grevă de avertisment. Nu se va lucra cu publicul. Și nemulțumirile noastre sunt vizavi de salariile pentru neaplicarea legii 153 din 2019, salarizarea personalului din funcții publice. Drepturile noastre salariale sunt diminuate prin ordonanțele de urgență trenuleț. Deci, în fiecare an se mărește salariul minim pe economie, or noi suntem blocați de cinci ani de zile și noi dorim actualizarea nivelului de la salarizare”, a declarat liderul sindicatului SCOR din Primăria comunei Vinga, Corina Trif.

Oamenii spun că, în medie, primesc cu 1.000 de lei mai puțin decât ar avea dreptul.

Sindicaliștii spun că greva generală ar putea fi declanșată din 5 februarie

Dacă Guvernul tot nu le va rezolva solicitările, atunci sindicaliștii amenință că vor declanșa greva generală începând cu data de 5 februarie.

La nivel național se anunță proteste în 813 primării. Lista completă este publicată pe pagina de internet sindicatulscor.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mariana Mihăilescu, o româncă stabilită în Franța, despre protestele fermierilor francezi: Toată țara este alături de protestatari | AUDIO