Confidenţialitate

ARAD: Fostul șef Antidrog din SRI – condamnat definitiv la închisoare pentru trafic de droguri

Fostului şef Antidrog din cadrul Serviciului Români de Informaţii Arad, condamnat pentru trafic de droguri, i s-a schimbat pedeapsa din suspendare în executare.

S-a ajuns aici după ce procurorii DIICOT au contestat condamnarea de de la Arad.

Inițial, maiorul Ciprian Sabin Mareş a fost condamnat de către magistraţii Tribunalului Arad la 2 ani şi jumătate cu suspendare.

Însă,judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis să rejudece cazul şi l-au condamnat la 3 ani şi jumătate cu executare.

La rejudecare, Curtea de Apel l-a condamnat şi pentru o infracţiune pentru care la Arad a fost achitat.

În schimb, celălalt bărbat condamnat în același caz 2 ani cu executare şi-a păstrat pedeaspa.

Angajatul SRI Arad, care conducea chiar operaţiunile antidrog, a intrat în proces cu retinerea cauzei de reducere la jumătate a limitelor pedepsei pentru că ar fi denunţat sau faciliat identificarea ori tragerea la răspundere a altor participanţi la săvârşirea infracţiunii.

Procurorii DIICOT Arad spun că în cursul lunii august 2017, Maiorul Ciprian Sabin Mareş a vândut canabis şi cocaină, obţinând peste 2 mii lei şi 700 de euro, iar anchetatorii ar mai fi deţinut la casa sa din Arad alte 250 grame de cannabis tot în scop de comercializare.

Agentul SRI a fost prins în flagrant.

Pentru instrumentarea cazului, procurorii DIICOT au efectuat patru percheziţii pe raza judeţului Arad, dintre care o percheziţie chiar la sediul SRI Arad.