Arad – Fiscul vrea sa execute silit o persoana care a murit in urma cu 3 ani

Bărbatul fusese amendat de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România la o lună de la deces, pentru că în februarie 2011 ar fi circulat fără rovignetă pe DN69 Arad-Timişoara, ocazie cu care a fost şi fost fotografiat.

Bărbatul de 58 de ani a murit pe 9 iulie 2011 într.un accident rutier pe DN79 Arad-Oradea.’La o lună după ce a murit, adică în august 2011, a fost emis şi procesul verbal de constatate a contravenţiei şi pentru că bărbatul nu a fost găsit acasă, fiind deja mort, s-a intrat în procedură de executare silită. Fiica bărbatului spune că a primit în aceste zile o somaţie, tot pe numele tatălui său mort, conform căreia bărbatul va fi executat silit cu jandarmii.

‘ Somaţia îi este adresată persoanei decedate, iar din docment reiese că trebuie să plătească o amendă de 96 de euro şi cheltuielile de executare silită în valoare de 506 lei.

‘O executare silită se poate începe în termen de 3 ani, aşa că executorul a spus familiei că trebuie să plătească moştenitorii datoria, însă cei 2 copii ai bărbatului spun că e inexplicabil cum de 3 ani CNADNR tot le urmăreşte tatăl pentru această datorie, cu toate că în cei 3 ani tatăl lor a fost radiat de la toate autorităţile, inclusiv de la finanţe.

‘Cei 2 copii ai bărbatului spun că nu vor plăti şi vor contesta executarea în instanţă.