Confidenţialitate

Arad: DSP vrea ca lucrătorii din zonele industriale să fie testați în masă pentru COVID | AUDIO

Conducerea Direcției deSănătate Publică Arad vrea ca lucrătorii din zonele industriale să fie testați în masă. Va fi un proiect pilot, spune directorul DSP Arad, Horea Timiș, care spune că a transmis o cerere în acest sens Ministerului Sănătății:

„Este evident unul dintre sectoarele cele mai importante, care trebuie protejat în pandemie. (…) Dorința noastră este să facem cercetare, să nu ne limităm la birocrația din instituții, să venim în sprijinul celor care se ocupă de economia acestei țări. Dacă o zonă industrială pică în pandemie, pică tot sectorul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful DSP Arad mai spune că, din cauza birocrației, multe proiecte legate de monitorizarea evoluției pandemiei sunt blocate sau mor din fașă, iar instituțiile publice acționează, de multe ori, la limita legii.

Un astfel de proiect era cel care viza monitorizarea contacților celor bolnavi de coronavirus din zonele industriale:

„Instituțiile sunt foarte birocratice la nivel de documente, la nivel de aprobări, încât este foarte greu să implementezi orice ceva nou. De exemplu, o instituție publică nu poate face cercetare, nu ai voie să testezi anumite metode. Impresia noastră este că lucrăm la limita legii, dacă nu ai o legislație înseamnă că încalci ceva.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.