Confidenţialitate

Arad: Doar 24 de persoane s-au vaccinat, în medie, pe zi, la vama Nădlac 2 | AUDIO

24 de persoane s-au vaccinat, în medie, în fiecare zi în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 autostradă, cel mai trazitat punct rutier de trecere a frontierei din România, însă în ultima perioadă numărul persoanelor vaccinate scade în continuu.

Din cauza interesului scăzut autoritățile nu mai deschid pentru moment un centru de vaccinare și la Nădlac 1, așa cum intenționseră inițial.

Conform Nucleului Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad, în perioada 2-27 iunie, centrul de vaccinare de la Nădlac 2 autostradă, cel mai trazitat punct rutier de trecere a frontierei din România, s-au vaccinat 632 de persoane. Serul folosit este de la “Johnson & Johnson”, pentru care o singură doză este suficentă pentru vaccinarea completă.

Numărul celor care s-au vaccinat a fost mai mare la început, pentru că acum media zilnic a scăzut la 10 persoane pe zi.

În aceste condiții, autoritățile spun că centrul de vaccinare la Nădlac1 va fi dechis când interesul pentru vaccinare va mai crește.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș.
”Vom deschide Nădlac 1 în momentul în care vom fi depășiți pe Nădlac 2. Dar, deocamdată nu se pune problema.

Cum este interesul pentru vaccinare la frontieră?

Ne așteptăm, după concedii, să crească acest interes”.
Punctul de vaccinare de la Nădlac II a fost deschis de autorităţi după ce s-a constatat că mulţi români stabiliţi în ţări europene veneau în Arad doar pentru a se imuniza și apoi se întorceau, iar în oraș a apărut un adevărat turism de vaccinare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciprian Boițiu