Confidenţialitate

ARAD: Cursuri suspendate după ce zeci de elevi au acuzat probleme de sănătate

Circa 50 de elevi de la Colegiul “Mihai Viteazu”, din localitatea Ineu, județul Arad, acuză dureri de burtă, vărsături şi diaree, iar autorităţile de sănătate publică au început, joi, o anchetă, pentru a stabili cauzele îmbolnăvirilor – transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boițiu.

Conducerea şcolii a cerut suspendarea cursurilor, însă deocamdată s-a decis doar aplicarea măsurilor de dezinfecţie generală a clădirii, pentru că nici un copil nu a necesitat internare.

Medicii din Ineu spun că diagnosticul prezumtiv este de gastroenterocolită, posibil infecţioasă, urmând să fie confirmat de analize de laborator.

În afară de elevii bolnavi, zeci de copii au lipsit joi de la şcoală.

Conducerea şcolii a transmis DSP Arad un raport privind situaţia, solicitând suspendarea cursurilor vineri.

DSP a decis, deocamdată, aplicarea măsurilor de dezinfectare generală a clădirii după programul şcolar şi trierea elevilor dimineaţa la începurul cursurilor, urmând să investigheze cauza îmbolnăvirilor în masă.

Şeful Inspectoratului Şcolar Arad, prof. Claudius Mladin, spune că suspendarea cursurilor va fi decisă de o comisie a Prefecturii Arad doar dacă DSP va considera că este necesară luarea măsurii.

La şcoală au început deja procedurile de dezinfecţie a sălilor de clasă din care provin elevii bolnavi, iar după cursuri va fi dezinfectată toată clădirea.