Confidenţialitate

Arad: Camion cu numere de Ungaria, încărcat cu țigări de contrabandă, găsit abandonat în comuna Hălmagiu | AUDIO

Un camion cu numere de Ungaria, încărcat cu peste 82.000 de pachete țigări decontrabandă de proveniență din Belarus, a fost descoperit abandonat în comuna Hălmagiu din județul Arad, unde județ în care recent au avut loc cele mai mari descinderi pe contrabanda cu țigări din România. Șoferul camionului este căutat în contnuare. Polițiștii și procurorii Parchetului Gurahonț au efectuat 14 percheziții în acest caz.

Acesta este al doilea camion plin cu țigări descoperit în ultima perioadă pe drumurile din Arad. Pe data de 25 mai, un șofer oprit la control pe DN7, în localitatea Mândruloc a fugit și a abandonat un camion cu peste 323.000 de pachete cu țigări de contrabandă. Bărbatul de 39 de ani a fost prins dupăcâteva săptămâni, însă cazul nu e rezolvat încă.

Între timp, pe data de 13 iulie, în Arad și alte 8 județe din România au avit loc unele dintre cele mai mari descinderi pentru contrabanda cu țigări din România.

Peste 900 de polițiști și jandarmi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în 157 de locații, la o rețea coordonată de la Arad, suspectetată că aducea cu camioanele țigări de contrabandă din Serbia, Ucraina și Republica Moldova și le vindea în România, Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia.

Autoritățile britanice au reuşit să captureze, până în acest moment, ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la cca 10 milioane de lire sterline. Cel care este considerat liderul rețelei și aghiotantul său fost arestați, iar 25 sunt cerecetate sub control judiciar sau în libertate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ciprian Boițiu