Confidenţialitate

ARAD: Autoritățile suplimentează numărul de autocare după imaginile cu oameni înghesuiți | VIDEO

Prefectura și Direcția Județeană de Sănătate Publică Arad vor suplimenta numărul de autocare care îi preiau pe cei care vin pe cont propriu până la intrarea în țară din Ungaria și ajung în vamă pe jos.

În ultimele zile, mai mulți călători s-au plâns că sunt îngrămădiți de autorități  în autocarele care îi duc în centrele de carantină.

Directorul DSP Arad și prefectul județului Arad au fost în această dimineață în Vama Nădlac să afle de ce lumea a fost înghesuită în mașinile care i-au dus pe oameni în carantină.

Directorul DSP Arad spune că lumea vine cu foarte multe bagaje care ocupă multe locuri și așa se creează aglomerație.

O româncă întoarsă din Austria a postat ieri imagini cu îngrămădeală din autocarul care i-a preluat pe ea și alte zeci de persoane.

În mod normal, pe la Nădlac intră în țară câteva zeci de oameni pe oră, dar sunt ore când apar sute, spune la Europa FM, directorul DSP Arad, Horia Timiș.

”Toate mașinile de transport au prin contract cu 5 locuri mai puțin decât ceea ce există, tocmai ca să păstrăm partea de distanțare. Imaginați-vă că două persoane au și până la 6-7-8 până la 10 bagaje, unele și voluminoase. Și asta creează o problemă față de organizarea inițială. A fost și ieri așa. Am întâlnit persoane care aveau bagaje voluminoase încât ocupau 2-3 locuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • directorul DSP Arad, Horia Timiș

Oricum, numărul mijloacelor de transport va fi suplimentat.