Confidenţialitate

Arad: Aeroportul va avea curse regulate către Franța, Italia, Germania și București

Aeroportul Internațional Arad va avea din nou curse regulate de pasageri. Acestea vor fi către Franța, Italia, Germania și București.  Și asta mulțumită ajutorului de stat aprobat de către Comisia Europeană.

De la zero la 14 curse pe săptămână va ajunge Aeroportul Internațional Arad. Și asta mulțumită ajutorului de stat aprobat decătre Comisia Europeană.

Compania Blue Air este pe cale să semneze contractul care îi va permite să beneficieze de ajutor de stat în valoare de 600.000 de euro, în schimbul cărora va de pe Aeroportul Internațional Arad 14 curse pe săptămână către Franța, Italia, Germania și București.

Comisia Europeană a aprobat schema prin care Consiliul Județean Arad, care deține aeroportul, poate acorda ajutor de stat. Documentele proiectului de hotărâre care va fi adopat în ședința de vineri sunt publicate deja pe pagina de internet a Consiliului Județean.

Cursele vor fi pe Ruta ARAD-STUTTGART (ARW- STR) cu un număr de 3 frecvențe pe săptămână; -Ruta ARAD-MILANO BERGAMO (ARW-BGY) cu un număr de 2 frecvențe pe săptămână; -Ruta ARAD-PARIS CHARLES DE GAULLE (ARW-CDG) cu un număr de 2 frecvențe pe săptămână; -Ruta ARAD-BUCUREȘTI OTOPENI (ARW-OTP) cu un număr de 7 frecvențe pe săptămână.

Ajutorul de stat se va acorda în două tranșe, până cel târziu la data de 30 iunie 2023.

Aeroportul Internațional Arad nu mai are de câțiva ani curse regulate de pasageri sau marfă. Vara sunt curse charter către Antalya, Turcia, gestionate de către operatori de turism.

Aeroportul mai este folosit ocazional de zboruri private sau de către avioane școală. Aerobaza este folosită în mod constant și de către elicopterul SMURD.