Confidenţialitate

Arad: 41 de migranți ascunși în TIR-uri, depistați la Vama Nădlac

Poliția de Frontieră anunță că, joi dimineața, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român de 35 ani, conducând un TIR, care transporta, potrivit documentelor, plăci de aluminiu în Elveţia.

În urma verificărilor făcute, polițiștii au descoperit ascunse în compartimentul marfă 29 de persoane. Este vorba de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, din Turcia.

În noaptea de miercuri spre joi, au fost descoperiţi alți şase cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal granița. Patru dintre aceștia erau ascunși în compartimentele pentru marfă din două TIR-uri, unul înmatriculat în Bulgaria şi altul în România, ambele staționate în parcarea situată pe sensul de ieşire din România, iar alți doi străini au fost prinși în timp ce se deplasau pe jos către Ungaria.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că grupul era format din patru minori şi doi adulţi din Afganistan şi Iran, adulţii având vârste de 22 şi 42 ani, iar minorii de 14 şi 15 ani.

Miercuri, polițiștii de frontieră au găsit ascunși pe roțile de rezervă ale unei semiremorci doi cetăţeni turci, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 27 şi 28 de ani.

Alte patru persoane, cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, au fost depistate ascunse într-un alt TIR, condus de un cetăţean bulgar.