Confidenţialitate

Ar trebui sau nu ca Elena Udrea să fie arestată?

Parlamentul dezbate astăzi și va vota după ­amiază pentru sau împotriva începerii urmăririi penale, dar și pentru sau împotriva arestării doamnei Elena Udrea. Dacă în legătură cu începerea urmăririi penale nu ar trebui să fie niciun fel de dezbatere, pentru că probabil suntem cu toții de acord că nimeni nu ar trebui sa aibă imunitate împotriva legii, despre arestarea sau nu a Elenei Udrea … ei… aici trebuie să avem o discuţie.

Arestarea unui suspect într­-o anchetă este dispusă de către judecător în trei situații – atunci când suspectul este periculos pentru societate, atunci când există riscul să fugă şi atunci când poate influența martorii.

În referatul trimis de către procurori parlamentarilor, cererea de arestare a doamnei Elena Udrea este motivată inclusiv prin faptul că prin declarațiile publice pe care le face, aceasta comunică de fapt cu martorii și cu ceilalți inculpați din dosarele în care este anchetată. Le­-ar sugera astfel un mod de corelare în declarații, fără să vorbească la telefon sau faţă în faţă, prin intermediul televizorului.

În acelaşi timp, Elena Udrea spune că se doreşte arestarea sa tocmai pentru a fi oprită seria de dezvăluiri pe care a început­o împotriva mai marilor din SRI şi, poate, din DNA. Acum sigur că fiecare poate avea dreptate în felul lui, dar tocmai mediatizarea senzaţională a acestui caz ne­-a pus pe noi cetăţenii, opinia publică, în situaţia de a judeca vrând­-nevrând acest caz.

De aceea vă invităm astăzi pe dumneavoastră să vă pronunţaţi şi să argumentaţi răspunsul la o singură întrebare: Ar trebui sau nu arestată, deci arestată, nu anchetată, ar trebui sau nu cercetată în stare de arest Elena Udrea?

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-cererea-de-arestare-a-elenei-udrea-supusa-la-vot-in-plenul-camerei-deputatilor?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct”]