Aproximativ 8.000 de refugiaţi sirieni vor ajunge în 2016 în Statele Unite

Oficialii americani examinează 15.000 de dosare trimise de Organizaţia Naţiunilor Unite, în contextul în care aproape patru milioane de sirieni au fugit din ţară din calea războiului din 2011 până acum.

Statele Unite ale Americii urmează să primească între 5.000 şi 8.000 de refugiaţi sirieni în anul următor.

Washingtonul se aşteaptă la un număr între 1.000 şi 2.000 de imigranţi care vor ajunge pe teritoriul SUA până la finalul lui 2015.

Administraţia americană analiza în decembrie dosarele a 9.000 de persoane trimise de către Agenţia ONU pentru a fi primite în Statele Unite.

Guvernul american a deblocat ajutoare umanitare în valoare de patru miliarde de dolari, începând din 2011, pentru refugiaţii şi persoanele care au plecat din calea războiului sirian.

Peste patru milioane de sirieni, majoritatea trâind în mizerie au vrut sa emigreze în Europa, după ce şi-au pierdut orice speranţă de a reveni în ţara lor, afectată de război, a declarat înaltul Comisar ONU pentru refugiaţi.

Cel mai mare număr de sirieni se află în Turcia şi Liban, iar autorităţile estimează că până la sfârşitul anului, numărul total al refugiaţilor va ajunge la aproape 4,3 de milioane de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS