Aproximativ 30.000 de persoane s-au adunat pentru a asista la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului – Catedrala Națională

Oameni din toate colțurile țării înfruntă frigul pentru a asista la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Potrivit estimărilor, 30.000 de persoane s-au adunat, duminică dimineață, pentru a asista la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului.

Printre cei care asistă la eveniment pe platoul din faţa Catedralei Mântuirii Neamului, se pot vedea și români îmbrăcaţi în costume populare şi cu steaguri tricolore şi ale Patriarhiei.

Anca Gădinaru a stat de vorbă cu câțiva dintre credincioșii care au venit pentru a asista la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ora 8.00 a fost săvârşită Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina în Catedrala Naţională, fiind urmată de Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale.

Sfânta Liturghie, care a început în jurul orei 10.30,  este săvârşită în interiorul Catedralei Naţionale.

La ora 13.00, racla cu mâna Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Potrivit Patriarhiei, credincioşii care doresc să participe la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale sunt aşteptaţi pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate.

 

FOTO: Basilica.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS