Cum se adună credincioșii la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale – GALERIE FOTO

Mii de persoane participă la această oră la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale.

Credincioşi din ţară şi de peste hotare sunt aşteptaţi la slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale, la care, alături de Patriarhul Daniel, va oficia Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu, însoţit de o delegaţie a Patriarhiei Ecumenice, precum şi delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusă de Mitropolitul de Patra, Hrisostom.

Ce spun credicioșii  despre Catedrală?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ora 8.00 a fost săvârşită Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina în Catedrala Naţională, fiind urmată de Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale.

Sfânta Liturghie va începe la ora 10.30 şi va fi săvârşită în interiorul Catedralei Naţionale.

La ora 13.00, racla cu mâna Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Sfântul Altar.

Potrivit Patriarhiei, credincioşii care doresc să participe la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale sunt aşteptaţi pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS