Aproape şase milioane de euro pentru bisericile din Sectorul 2, în ultimii cinci ani

Aproape șase milioane de euro au fost investiți în biserici în Sectorul 2, în ultimii cinci ani.

Pe de altă parte, în același sector sunt doar 2 creşe şi 30 de biserici, arată un calcul făcut de un consilier USR.

Doar în ultima şedinţă de consiliu local, de la începutul acestei săptămâni, la propunerea primarului Mugur-Mihai Toader, municipalitatea a acordat 1,5 milioane de lei bisericilor din zonă.

Consilierul USR din sectorul 2, Adrian Alexandru, a declarat la Europa FM că sunt suficiente creșe sau spitale, dar se exagerează cu alocarea fondurilor pentru biserici.

„- În perioada 2009-2015, s-au alocat fonduri pentru 18 biserici noi, în condițiile în care în sectorul nostru sunt doar două creșe, niciun spital, în aceeași perioadă nu s-au dat fonduri pentru nicio școală, pentru niciun spital. Chiar la această ședință au venit o doamnă profesoară cu niște elevi de la Cantemir, să solicite sprijinul pentru un corp de clădire astfel încât să învețe și ei într-un singur schimb.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Banii au fost împărţiţi între şase biserici şi o mănăstire.

Biserica „Parc Plumbuita”, situată pe şoseaua Colentina, a primit suma de 300 de mii de  lei pentru executarea lucrării de pictură în frescă la biserică.

În replică, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu spune că bani s-au alocat și pentru dar nu au fost cheltuiți încă.

„Și în acest an s-au alocat bani pentru școli, dar nu s-au cheltuit până acum, s-au executat vreo 30%, s-au executat bugetar mă refer, vreo 30% din sumă. Nu și-au făcut treaba, directorii care administrează școlile, directorii de la direcția respectivă, nu și-au făcut treaba.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS