Aproape o treime dintre angajații de la Primăria sectorului 3 vor fi daţi afară după mărirea salariilor

Robert Negoiță: “În Primărie vom reduce schema cu peste 100 de persoane; se va da concurs.”

Şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor pleca alte câteva zeci, „până într-o sută” de angajaţi, mai spune primarul.

Potrivit lui Negoiţă, Primăria Sectorului 3 are acum aproximativ 450 de angajaţi. Posturile la care se va renunţa sunt din toate domeniile, mai puţin de la Direcţia Cultură.

El a menţionat că, din vara anului trecut, există o situaţie normală din perspectiva salarizării, în condiţiile în care legea permite ca administraţia publică locală să îşi stabilească grilele de salarizare.

„Au crescut salariile într-un mod semnificativ dar, odată cu creşterea performanţei, facem analiză să vedem de câţi oameni mai avem nevoie. (…) În urma analizei, pe care am făcut-o mai bine de jumătate de an, am cam făcut schema ce va rămâne în urma modificării”, a explicat Robert Negoiţă.

„Dacă acum un an pe vremea asta făceam concursuri şi nu se prezenta nimeni, astăzi, dacă scot un post la concurs, am avut şi 27 – dacă nu mă înşel – pe loc”, a declarat Negoiţă.

Cel mai mare salariu din Primăria Sector 3 este al lui Robert Negoiță – 13.050 lei, în timp ce viceprimarul are 11.600 lei. Un casier poate ajunge și la 3.000 de lei, un muncitor necalificat, la 2.800 lei, iar un șofer, la 3.300 lei.