Confidenţialitate

Aproape o sută de români, repatriați din Marea Britanie cu zboruri charter

Ambasada României în Marea Britanie anunţă repatrirea unor români afectaţi de restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Unii dintre aceştia se află în categoria persoanelor vulnerabile.

Ambasada a intervenit, totodată, în sprijinul a aproape 500 de muncitori sezonieri care şi-au încheiat contractele în Regat.

„95 de cetăţeni români afectaţi de restricţiile de călătorie impuse în contextual pandemiei Covid-19 au fost repatriaţi cu ajutorul charterelor organizate de firma @Fast Despatch Logistics LTD. Mulţumim conducerii firmei, domnului director Gurvinder S. Birk şi domnului @Andrei – Alin Cotiga, HR manager @Fast Despatch Logistics LTD (https://www.facebook.com/FastDespatchLogisticsRO) pentru că au răspuns la apelul Ambasadei României la Londra şi au acceptat să îmbarce în cele două zboruri charter, prin care au transferat aproape 500 de muncitori sezonieri care şi-au încheiat contractele în Marea Britanie, şi pe cei 95 cetăţeni români care au avut nevoie de ajutor, pentru 5 dintre aceştia, aflaţi în categoria persoanelor vulnerabile, suportând şi costurile biletelor”, scrie pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Marea Britanie.

Mai multe state ale lumii şi-au închis, luni, graniţele pentru Marea Britanie, din cauza temerilor provocate de noua tulpină de SARS-CoV-2, despre care se crede că este mai contagioasă.

Săptămâna aceasta, Ministerul Afacerilor Externe de la București a amintit că, după 1 ianuarie 2021, intrarea în Marea Britanie va fi permisă fără viză pentru şederi scurte, în scop turistic. Cei care doresc să muncească în Marea Britanie sau cei care plănuiesc şederi mai lungi de şase luni trebuie să obţină o viză.

Până la 30 septembrie 2021, se va putea intra în Marea Britanie pe baza documentelor naţionale de identitate, însă ulterior va fi necesar un paşaport.