Aproape jumătate de kilogram de droguri găsite de un câine poliţist

Aproape jumătate de kilogram de droguri, ţinute într-un borcan de sticlă, au fost găsite de un câine poliţist în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna.

Cercetările au fost efectuate la locuinţele a şase bărbaţi suepectaţi de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, cei şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, toţi din judeţul Covasna, ar fi consumat şi vândut droguri de risc şi mare risc în perioada septembrie – noiembrie.

Cu ajutorul câinelui poliţist Jef, de la Centrul Chinologic Sibiu, specializat în depistarea substanţelor stupefiante, poliţiştii au descoperit borcanul de sticlă ascuns în fanta unui peretele de la locuinţa unuia dintre cei şase bărbaţi, ce conţinea 424 de grame de substanţe vegetale.

Patrupedul este de şapte ani în echipa de poliţie, fiind pregătit de la şase luni pentru detectarea stupefiantelor.

De-a lungul timpului a găsit zeci de kilograme de droguri şi este campion naţional la concursurile de dresaj pentru detectare de stupefiante.

Cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, pentru audieri.

Două dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, iar pentru trei persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Vineri, o altă persoană va fi dusă la Tribunalul Covasna, cu propunere de arestare preventivă.

În urma percheziţiilor făcute de poliţişti, au fost ridicate un comprimat de culoare albastră, două laptopuri, trei telefoane mobile şi o tabletă.

Cercetările continuă în acest caz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS