Aproape doua tone de droguri, incinerate de poliție în județul Constanța

Aproape doua tone de droguri confiscate în dosare penale instrumentate în ultimii 18 ani sunt distruse de Poliția Română. Activitatea are loc la un incinerator din județul Constanța.

Drogurile, încărcate intr-un camion escortat de forțe de poliție, au fost aduse în jurul orei 10.00 la o firmă specializată din apropierea orașului Navodari.

Vor fi distruse, astfel, sub atenta supraveghere a politistilor de la IGPR, cantități importante de heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, etnibotanice, dar și bunuri care poartă urme de droguri, cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase.

Participă și reprezentanți ai Agenției de Mediu, Agenția Națională Antidrog si Directia de Crimă Organizată.

Operațiunea de distrugere se anunță a fi anevoioasă și îndelungată datorită condițiilor stricte de incinerare. Drogurile arse sunt confiscate în urma finalizării a 1150 de dosare ale DIICOT din perioada 2001-2019.

Potrivit polițiștilor de la Crimă Organizată anual, în România se distrug 1-3 tone de droguri, care nu mai po incap in depozitele de corpuri delicte ale IGPR. Cea mai mare cantitate de droguri distruse ă fost de 5 tone, tot la această firmă de incinerare din județul Constanța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS