Confidenţialitate

Aproape 600 de alergători vor participa în Team HOSPICE la Maratonul București Raiffeisen Bank

Aproape 600 de alergători antrenați în fapte bune vor participa pe 14 și 15 octombrie la Maratonul București Raiffeisen Bank, pentru a-i ajuta pe copiii şi adulţii cu boli incurabile din România.

Pe 14 şi 15 octombrie, #TeamHOSPICE va lua startul la cel mai important eveniment sportiv din București. HOSPICE Casa Speranței are cea mai mare comunitate de alergători care susţine o cauză umanitară. Fie că vorbim de cursa populară, de cea individuală, de ștafetă, de semimaraton sau de maraton, echipa optimiştilor în tricou verde – tricoul speranţei – va fi prezentă la linia de start.

Şi pentru că niciodată nu e prea devreme ca cei mici să se antreneze în fapte bune, anul acesta ni se alătură şi copiii, astfel că vom avea echipa #TeamHOSPICE a celor mai mici alergători la maraton, cu reprezentanți inclusiv la Cursa “Jogging în scutece”.

Printre ambasadorii HOSPICE care vor lua parte anul acesta la maraton, în Team HOSPICE, se află Adina Buzatu, Alex Dona, Carmen Brumă, Doru Todoruț, Emma Zeicescu, Florentina Opriș, Gianina Corondan, Ioana și Florin Grozea.

“Am considerat mereu oamenii care fac bine în jurul lor ca fiind înțelepți, maturi, pozitivi, culți. La prima vizită la HOSPICE Casa Speranței în decembrie 2016 am întâlnit asemenea oameni și i-am îndrăgit pe loc. Apoi am cunoscut o parte dintre copiii care au parte de ajutorul paleativ din partea Hospice România cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a Crăciunului. M-am atașat de Ciprian Datcu, un tânăr de 21 ani cu care am păstrat de atunci legătura în permanență.

Mai mult, am participat alături de el la semi-maratonul din primăvară  în cadrul căruia am reușit performanța de 3,3 km. Acum, în octombrie, vrem să alergăm din nou. Pentru el, pentru visul lui, pentru bucuria lui. Haideți să fim mai înțelepți, mai pozitivi, mai maturi și mai culți! Haideți să luăm exemplu de la HOSPICE Casa Speranței România!”, este de părere Doru Todoruț, de la Deepcentral.

“Am fost în nenumărate rânduri alături de HOSPICE Casa Speranţei. Am şi alergat pentru ei, pentru că acolo am întâlnit oameni entuziaşti şi entuziasmaţi atât în rândurile personalului, cât şi printre pacienţi, astfel încât ai impresia că ce se întâmplă la HOSPICE este de fapt celebrarea vieţii şi pacienţii uită că îşi petrec ultimele clipe de viaţă. Sunt alături de HOSPICE pentru că vreau să îi ajut, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să afle despre ei”, menţionează Gianina Corondan.

Din Team HOSPICE fac parte mulți din alergătorii care au susținut și în trecut cauza și au văzut cât de important este pentru copiii și adulții cu boli incurabile să beneficieze de îngrijire paliativă gratuită, la cele mai înalte standarde.  Și pentru că pacienții HOSPICE ne încarcă cu energie în fiecare zi, la linia de start vor fi prezenți și angajați ai HOSPICE, precum și directorul executiv al HOSPICE Casa Speranței, Mirela Nemțanu.

“Participarea în Team HOSPICE este despre speranță și despre puterea oamenilor de a face bine celor din jurul lor. Cei care aleargă în echipa noastră au înțeles că lupta pe care mii de oameni o duc în România  cu o boală incurabilă ar trebui să fie lupta noastră, a tuturor și îi putem ajuta chiar cu acest gest simbolic de alergare.

Voi alerga și eu în Team HOSPICE pe 15 octombrie, împreună cu colegii mei din Ștafeta Optimisștlor, pentru a strânge fonduri necesare susținerii serviciilor pe care HOSPICE Casa Speranței le oferă gratuit copiilor și adulților care se confruntă cu un prognostic limitat de viață”, a explicat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

Fondurile strânse în cadrul evenimentului, dar și cele adunate de alergătorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurării de servicii gratuite copiilor și adulților care înfruntă o boală incurabilă. Datorită celor care cred în cauza HOSPICE, îngrijirea paliativă va juca un rol important atât în viețile celor cu o astfel de afecțiune, cât și în ale celor care le sunt alături.