Confidenţialitate

Aproape 50.000 de români au semnat petiţia „Cerem arestarea celor 7 băieți violatori din Vaslui!”

Aceasta face referire la arestarea celor sapte tineri din Vaslui care au violat o eleva navetista si care sunt cercetati in libertate.

Tot mai mulţi români cer să se facă dreptate în cazul elevei din Vaslui, batjocorită la sfârşitul anului trecut, într-un mod barbar, de şapte tineri, aflaţi în prezent în libertate.

Pe site-ul www.petitieonline.ro a fost lansată petiţia Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui, semnată până în prezent de aproape 50.000 de români.

Cazul stârneşte reacţii dure în ţară şi în străinătate. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii şi Parchetului General să verifice legalitatea procedurilor şi a deciziei pronunţate în cazul fetei care a fost violată de şapte tineri, acestia fiind cercetaţi mai întâi în stare de arest preventiv, apoi în arest la domiciliu şi ulterior, în urma unei decizii a magistraţilor vasluieni, plasaţi sub control judiciar.

În urma acestui demers, mai multe organizaţii neguvernamentale, dar şi simple persoane din ţara şi din străinătate s-au solidarizat cu tânăra şi s-au oferit să-i acorde sprijin.