Aproape 40 de muncitori srilankezi, abandonați la Aeroportul Otopeni

Concediați de la o fabrică de confecții din Botoșani, 36 de muncitori sirlankezi au fost aduși și abandonați la Aeroportul Otopeni în noaptea de duminică spre luni.

Întrucât membrii grupului nu aveau vreun bilet de avion, politiștii nu le-au permis accesul în incinta aeroportului.

Alertat despre situație, ministrul Muncii s-a deplasat pentru a constata situația la fața locului.

„Până ne lămurim asupra condițiilor în care s-au întrerupt aceste contracte, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, care are de la mine dispoziție să verifice lucrurile. Din ce-am discutat la fața locului, o parte dintre dânșii vor să continue să lucreze în România, alții își doresc să ajungă acasă. Este o situație-limită. Din primele informații, înțeleg că în Botoșani, relația dintre dânșii și angajator nu era cea mai bună în această perioadă. Eu sunt convinsă că trebuie ascultate ambele părți și n-aș vrea să trag niște concluzii pripite. Îmi ridică un semn de întrebare plecarea lor de acolo către București, în condițiile în care  nu era clară posibilitatea de a fi îmbarcați”, a declarat Violeta Alexandru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Violeta Alexandru a decis cazarea grupului, peste noapte, la un hotel.

„În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în contract de muncă cu un angajator din Botoșani. Dincolo de proceduri și decizii de care ne vom ocupa mâine la prima oră, oamenii se odihnesc peste noapte fiind cazați într-o locație primitoare, se gândesc la ceea ce vor să facă și mâine dimineață discut cu fiecare dintre ei. Traversăm o perioadă grea, cu multă tensiune și adaptări la situații neprevăzute. Cu atât mai mult trebuie să avem grijă de toți cei care au nevoie de ajutor”, a scris ministrul pe Facebook.

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Botoșani spune, la Europa FM, că muncitorii au cerut să fie duși la aeroport. „Domnul prefect urmează să aibă, astăzi, o întâlnire cu cei de la firma la care erau angajați dumnealor și vom reveni cu un punct de vedere”, ne-a spus Monica Răileanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Marian Rădună

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS