Aproape 3.000 de persoane au intrat în țară, peste noapte, pe la granița cu Ungaria

În jur de 3.000 de persoane au intrat în țară la punctul de frontieră Nădlac II, în timpul nopții de marți spre miercuri, după ce autorităţile ungare au stabilit un coridor special pentru autocarele cu români blocați în Austria.

Din cauza procedurilor, timpul de aşteptare rămâne în continuare unul extrem de mare, de aproximativ 180 de minute, notează Mediafax.

Cozile de autocare şi maşini se întind pe câţiva kilometri.

„Au efectuat toate procedurile care sunt specifice în punctul de frontieră. Discutăm despre verificarea documentelor de călătorie, completarea declarației pe proprie răspundere, efectuarea controlului medical”, a spus subcomisarul Alexandra Găvan, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră.

Autoritățile de la Budapesta au permis cetățenilor români tranzitarea teritoriului ungar dinspre Austria, în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei, după ce țara vecină a închis granițele, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cetățenii români au putut reveni, astfel, pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS