Aproape 24 de milioane de lei pentru modernizarea hidrocentralei de la Călimăneşti

Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, a anunţat că preşedintele directoratului, Bogdan Badea, a semnat marţi contractul de modernizare a hidrocentralei Călimăneşti.

Contractul se ridică la 23,69 milioane lei, iar lucrarea va fi finanţată exclusiv din fondurile de dezvoltare ale Hidroelectrica.

Furnizorul de echipamente desemnat este UCM Reşiţa, mai precizează compania.

„Astfel de lucrări au trenat până acum din diverse cauze externe sau din lipsă de decizie managerială, dar nu mai pot întârzia dacă ne dorim să transpunem în concret ideea de securitate energetică”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Modernizarea hidrocentralei de la Călimăneşti urmează să fie fie realizată în termen de un an de la semnarea contractului.

Hidroelectrica a înregistrat în primele şapte luni un profit brut de 971,88 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Numărul angajaților la 31 iulie era de 3.292 .

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat şi unul din cei mai mari producători de energie din ţară.