Aproximativ 200 de iniţiative au fost înscrise pentru cea de-a 18-a ediţie a Galei Societăţii Civile, care este programată să se desfășoare în luna septembrie.
Juriul este format din 48 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnalişti şi formatori de opinie din sectorul non-profit şi reprezentanţi ai sectorului privat.
Au fost înscrise 160 de proiecte, 20 de programe şi 19 campanii de comunicare, potrivit unui comunicat.
Cele mai multe proiecte au fost înscrise la secţiunea „Proiecte pentru Tineret”, respectiv 40, urmată de „Educaţie, Învăţământ, Cercetare”, cu 39 de proiecte, la egalitate cu secţiunea „Inovaţie”.
Cele mai multe înscrieri provin de la organizaţii din Bucureşti, 140 de proiecte, programe şi campanii de comunicare. Pe locul al doilea se clasează judeţul Timiş, cu 7 proiecte înscrise, iar pe locul al treilea, judeţul Braşov, cu 5 înscrieri, urmat de Prahova, cu 4 proiecte, Galaţi şi Suceava, cu câte 3 proiecte înscrise.
Au mai fost primite iniţiative din Arad, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Alba, Argeş, Bacău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vrancea.
Dintre cele 199 de proiecte, programe şi campanii depuse, 110 dintre ele au avut acoperire naţională, 36 locală, 23 regională, 17 judeţeană şi 13 internaţională.
Festivitatea de acordare a premiilor, care încheie ediţia a XVIII-a a competiţiei anuale Gala Societăţii Civile, va avea loc în luna septembrie.