Confidenţialitate

Aproape 180 de persoane au murit în urma inundațiilor din Japonia

 În urma alunecărilor de teren și inundațiilor provocate de ploile torențiale din centrul și vestul Japoniei, cel puțin 179 de persoane au murit, a informat miercuri Guvernul japonez, relatează BBC.
Peste 70 de persoane sunt încă dispărute. Este cel mai mare bilanț cauzat de ploile torențiale din istoria țării în ultimii 30 de ani. Ploile s-au oprit, dar echipajele de salvatori trebuie să găsească persoanele dispărute.
Cele mai afectate regiuni sunt Okayama, Hiroshima și Yamaguchi, iar aproximativ opt milioane de persoane au fost evacuate din 23 de regiuni din Japonia.  Zeci de mii de persoane s-au adăpostit în școli.
 În regiunea Okayama s-au înregistrat cele mai multe pagube. Aproximativ 270.000 de case din țară nu au momentan alimentare cu apă și electricitate.
„Oamenii consideră că regiunea Okayama este foarte sigură, nimeni nu a crezut că un asemenea dezastru se poate întâmpla. Rezervele de mâncare sunt pe terminate. Trebuie să mâncăm ramen instant deoarece nu prea se mai găsește mâncare în supermarketuri. Nu avem de asemenea nici multe informații despre drumuri inundate, centre de evacuare sau locuri unde am putea găsi mâncare”, a declarat Yosuke Fujii, care a trebuit să își evacueze locuința din Okayama.
Prim-ministrul Shinzo Abe și-a anulat toate vizitele în afara țării pentru a se ocupa de criza generată de inundații. Momentan, acesta este în Okayama.