Confidenţialitate

Aproape 12.500 de persoane care au traversat Ungaria dinspre Austria au ajuns în România, la Nădlac 2, de când granițele s-au deschis

Aproximativ 12.500 de persoane care au traversat Ungaria din Austria au ajuns în România, la Nădlac 2, de când au fost deschise graniţele.

Dintre ele, 180 ajung în carantină, iar 10.000 sunt în izolare acasă.

Timpii de aşteptare sunt în continuare ridicaţi, de 3 ore.

Poliția de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face față situației și lucrează la capacitate maximă, dar spune că numărul persoanelor care au intrat în țară prin cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din României, este foarte mare.

De la sosirea primelor persoane din convoi, 180 au fost puse în carantină și în jur de 10.000 sunt în izolare la domiciliu. Cu toții au foști trimiși în județele de domiciliu sub escorta jandarmilor și a polițiștilor. Diferența până la 12.500 de persoane din convoi este formată din cetățeni străini aflați în tranzit pe teritoriul României, în special din Republica Moldova și Bulgaria sau care au venit din zone care nu sunt afectate de coronavirus.

Triajul epidemiologic continuă la Nădlac 2, mai ales că Ungaria a anunțat că va permite în continuare românilor să tranziteze țara, așa că cifrele se vor modifica în orele care urmează.