Confidenţialitate

Aproape 1000 de români infectați cu coronavirus la abatorul din Germania

Aproape o mie de români care muncesc într-un abator din Germania sunt infectați cu noul coronarivus, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Potrivit ultimelor cifre oficiale, în compania respectivă își desfășoară activitatea un număr de 3.969 de cetățeni români.

„În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, transmite MAE.

Potrivit sursei citate, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă

Reamintim, autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluția situației.