Confidenţialitate

Apple şi-a prezentat noua generaţie de produse

În cadrul unui mediatizat eveniment organizat la San Francisco, compania Apple a prezentat noua generaţie a produselor sale.

Noutatea o constituie un TV-box care se conectează la App Store. Cu un preţ cuprins între 149 şi 199 de dolari, Apple TV funcţionează cu o telecomandă sensibilă la mişcare, dispunând de un microfon care permite comenzi vocale, graţie asistentului virtual Siri. Apple nu a dezvălui şi aşteptatele pachete cu emisiuni TV și filme pe bază de abonament.

Cu un ecran mai mare, iPad Pro a fost adaptat pentru a executa sarcini complexe. Utilizatorii se vor putea bucura de jocuri video, vor putea viziona şi edita filme. Gadgetul are un display de 12,9 inchi (32,8 cm) şi o autonomie a bateriei de 10 ore, funcționând cu softuri profesionale Microsoft și Adobe Systems. Prețul iPad Pro pornește de la 799 de dolari și ajunge la 1.000 de dolari în cazul modelelor cu capacitate mai mare de stocare.

BBC aminteşte că vânzările de iPad sunt în declin, gigantul american punându-şi speranţele în noua tabletă.

Dotate cu tehnologia “3D touch”, carcase din aluminiu şi un procesor mai rapid, noile iPhone 6S (ecran de 4,7 inchi) și iPhone 6S Plus (ecran de 5,5 inchi) pot detecta cât de ferm le sunt apăsate ecranele. Apple susţine că folosirea telefoanelor devine astfel mai uşoară. Camera foto posterioară a fost îmbunătăţită, având un senzor cu o rezoluție de 12 megapixeli, care poate filma 4K. Camera secundară are 5 megapixeli.

O altă funcție nouă pentru iPhone este ”Live Photos”, prin care fotografiile încep să se miște ca și când ar fi video, atunci când utilizatorul apasă ecranul timp de câteva secunde.

Telefonele vor rula cu sistemul de operare iOS9, disponibil din 16 septembrie.

Noile iPhone vor ajunge în magazine din 25 septembrie.

La timp pentru sezonul sărbătorilor, Apple intenționează să lanseze noi curele din piele pentru smartwatch, în parteneriat cu brandul parizian de lux Hermes.