Apple a împlinit 40 de ani

În ultimii 40 de ani, americanii de la Apple au făcut istorie. Au contribuit pe de-o parte la schimbarea unor aspecte ale vieții omului modern dar au construit în același timp unul dintre cele mai cunoscute branduri ale lumii.

Povestea Apple începe într-un garaj din orașul californian Cupertino, unde compania a luat naștere oficial pe 1 aprilie 1976. Fondatorii, Steve Jobs, un geniu al marketing-ului și Steve Wozniak, inventator al calculatorului Apple, au renunțat la studiile universitare și s-au dedicat transformării utilizării tehnologiilor informatice.

Când spui Apple, spui iPhone, iPod și iPad, însă prima mare revoluție a companiei a fost calculatorul Macintosh.

Lansat în 1984, Mac-ul a adus informatica la îndemâna publicului larg și în același timp a introdus pe piață un nou accesoriu: mouse-ul.

Istoria Apple a inregistrat si o perioada nefastă dupa o criza internă care a dus în 1985 la destituirea lui Steve Jobs, rechemat in 1997 sa salveze grupul pe care multi îl considerau în pragul falimentului.

Iar în 2001, Steve Jobs anunța apariția iPod-ului, un gadget care a revoluționat piața muzicii. În același timp a apărut și magazinul online iTunes.

Anul 2007 a venit cu o nouă revoluție care urma să schimbe din nou regulile jocului.  Lansarea cunoscutului iPhone este considerată de mulți începutul erei telefoanelor inteligente. Iar compania a continuat linia inovației cu lansarea unui noi gadget în 2010, pe numele său iPad.

Cu siguranță ar mai fi multe lucruri de spus despre Apple, inclusiv despre moartea lui Steve Jobs, dar ne oprim aici.