Confidenţialitate

”Apocalipsa” meteo

Un nou raport al Organizației Mondiale de Meteorologie arată că sunt tot mai mari riscurile ca, în următorii cinci ani, temperatura la nivel global să atingă limita de +1,5 grade Celsius peste nivelul pre-industrial.

Nu mai există dubii că temperaturile sunt în creștere, comparativ cu perioada 1850 – 1900.

Încălzirea planetei va duce la topirea ghețarilor, niveluri mai ridicate ale mărilor, valuri de căldură mai frecvente, dar și alte fenomene meteo extreme, precum inundații și episoade de secetă, cu un impact major asupra sănătății omului și alimentației sale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

5 iunie  este Ziua Mediului! Pe tot parcursul zilei, pe frecvențele Europa FM și pe europafm.ro căutăm să învățăm împreună cum putem avea grijă de mediu și cum facem mai bună lumea din jurul nostru.

Mai multe informații despre Ziua Mediului și cum te poi implica sunt disponibile în pagina europafm.ro/ziuamediului și în podcasturile emisiunii Misiunea Verde, de la Europa FM.

Instituită în 1972, de Adunarea Generala a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului este un prilej pentru a dezbate situaţia în care se află natura şi măsurile ce se impun pentru a o proteja.