Confidenţialitate

Aplicația Inspectorul Pădurilor nu va funcționa în următoarea săptămână | AUDIO

Aplicaţia Inspectorul Pădurilor nu va funcţiona în următoarea săptămână. Este nevoie de actualizări pe care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale trebuie să le facă aplicaţiei.

Precizarea a fost făcută la solicitarea Europa FM, după ce Organizaţia Declic a atras atenţia că Inspectorul Pădurii, aplicația prin care orice cetățean poate semnala și verifica legalitatea unui transport de lemne, nu mai funcţionează de mai bine de două zile.

Coincidenţă sau nu, aplicaţia Inspectorul Pădurii s-a defectat odată cu lansarea sistemului național de urmărire a materialului lemnos, SUMAL 2.0.

După lansarea SUMAL, în aplicația pentru cetățeni, nu mai apare niciun aviz de transport, devenind astfel nefuncțională. Antoniu Bumb este coordonatorul campaniilor de mediu al Declic:

“Am observat că totul este nefuncțional. Absolut niciun aviz de transport nu mai era trecut în Inspectorul Pădurii în zilele de ieri și astăzi. Pur și simplu ceva s-a blocat acolo. Cei de la Ministerul Mediului probabil au uitat sau nu au vrut să mai asigure transparența acestui sistem.”

Contactat de Europa FM, Ministerul Mediului anunţă că aplicaţia nu va fi disponibilă în următoarea săptămână, până când STS va activa o aplicaţie nouă, care să fie conectată la SUMAL 2.0.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae